De eikenhouten buitenlamp

Bij ons vindt de productie plaats van deze prachtige mooie eikenhouten buitenlampen

Buitenlamp Eiken hout

Eikenhout

Eikenhout wordt tegenwoordig veel toegepast binnenhuis, denk aan vloeren, trappen en meubels. Maar ook steeds vaker zien we eikenhout buiten huis terug komen in bijvoorbeeld tuinhuizen, veranda’s, of zelfs als planken voor schuttingen. Eikenhout is prachtig van uitstraling maar heeft 1 nadeel looizuur dit in combinatie met vocht laat vaak zwarte plekken achter. Om dit te voorkomen worden onze eikenhouten buitenlampen afgeleverd in een transparante tuinhout beits, de paal is 2x voorzien van de watergedragen beits. 

Eiken houten buitenlamp

De productie

Eikenhouten buitenlamp

Hout inkopen

Voor de productie van start gaat, moeten we eerst hout inkopen, dit doen we bij de lokale houtzagerij hier in de buurt! dit bedrijf zaagt met alle zorg de mooiste stukken hout voor ons. Het is altijd lastig om een mooie eikenbalk te vinden, je zit namelijk met het kromtrekken en de droogte van de paal voor het bewerken 

Van paal naar Buitenlamp

Wanneer het hout is uitgezocht is het tijd voor het schaven, we maken de palen allemaal haaks op de vlakbank en zetten het vervolgens door naar de vandikte bank. De zaagsporen zijn nu weg geschaafd en we hebben een prachtige mooie eikenhouten balk, vervolgens gaan ze naar de cnc machine. Deze machine zorgt voor de inkrozingen van deze prachtige mooie buitenlamp. Als al deze stappen klaar zijn is het tijd voor het monteren van de verlichting, onze buitenlampen worden geleverd met een 1 wat ledlamp in de kleur warm wit op 12 v of 230 v.

Eiken houten buitenlamp

Bericht: De eikenhouten buitenlamp

Latest News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *